szerda, június 22, 2011

style tip: blazer

Egy új "rovatot" indítok style tip vagy stílus tippek/tanácsok címmel. Ebben mindig majd valami éppen aktuális trendet fogok elemezgetni, olyan ruhadarabokat, amiket érdemes megvenni vagy a praktikusságuk miatt és/vagy azért, mert hosszú távon divatosok lesznek.

A rovat első témája a blézer. Ez a darab eddig is divatos volt, mert klasszikus, mint a Little Black Dress. De eddig mégis mindenkinek az üzletasszonyok vagy a vizsgaidőszak jutott róla az eszébe és mindenki egy kosztümnadrágra/szoknyára és egy kabátkára gondolt. 2011-ben azonban óriásit fordult a világ és a blézer már egy újabb legenda, ami kötelező ruhadarabbá vált minden nő ruhatárában. Mindegy milyen a stílusod, laza, csinos, elegáns, mindennel lehet kombinálni.
Na jó, nem "beszélek" annyit, inkább jöjjenek a stílusok és a színek.


1. Klasszikus fekete, nadrággal és magassarkúval
Selena Gomez, Audrina Patridge, Heidi Klum, Reese Witherspoon

Mindenkinek érdemes először is egy feketével kezdeni a "blézergyűjtögetést". A fekete ugyanis nagyon sokoldalú, praktikus, mert sok mindennel kombinálható és minden színhez, mintához megy. A zakó alapvetően férfias viselet, amit egy szép blúzzal, farmerrel (ami kiemeli a lábakat és a feneket) és természetesen egy dögös magassarkúval igazán nőiessé lehet tenni. És a ráadás, hogy nem csak a nádszál vékony lányoknak áll jól, úgyhogy hajrá!

2. Klasszikus fekete, szoknyával vagy ruhával
Lauren Conrad, Gwyneth Paltrow, Blake Lively, Rachel Bilson

Ha még az előzőnél is nőiesebb outfittet szeretnék összeállítani, akkor válaszunk egy szép szoknyát vagy ruhát a blézer alá. Ez a kombináció viszont csak a "szép" lábú lányoknak ajánlott. Mivel a blézer egyszínű, adott a lehetőség, hogy választhatunk mintás ruhát vagy szoknyát is. Gondolom azt említenem sem kell, hogy mindezt csak magassarkúval, legfeljebb balerina cipővel lehet elképzelni. 

3. Lapos talpú cipővel
Kate Moss, Dakota Fanning, Olivia Palermo, Rachel Bilson

Egy nő nem mindig mászkál szívesen magassarkú cipőben, néha jól esik egy balerinában vagy mokaszinben lófrálni, hogy esetleg még este is érezzük, hogy van lábunk :D Most már ez sem akadály, mert tökéletes casual outfittet hozhatunk össze egy kényelmes pólóval, farmerrel, lapos talpú cipővel és természetesen egy blézerrel.  Ez egy kicsit sportosabb, kislányosabb változat, amit mindenkinek ajánlok.

4. Fehér blézer
Gwyneth Paltrow, Charlize Theron, Blake Lively, Kim Kardashian

A fekete tökéletes ellentéte, finom, ártatlan...nőies. Szintén bármivel kombinálható, mindenkinek a fantáziájára van bízva. Nagyon jó választás, de inkább tavaszra és nyárra érdemes beszerezni egyet. 

5. Színes blézerek
Olivia Palermo, Kristin Cavallari, Miranda Kerr

Hódítanak a 80-as, 90-es évek neonszínei, amik a női zakók körében is megjelentek. Az élénk szín miatt nagy hangsúlyt kap a kabát, ezért óvatosabban kell bánni a többi ruhadarabbal. Nem szabad túl sok színt keverni és elvonni a figyelmet a blézerről, mert egy ilyen darab már önmagában is öltöztet. 

6. Mintás zakók
Blake Lively, Olivia Palermo, Katy Perry, Whitney Port

Ha valaki még a neonszíneknél is vadabbra vágyik, akkor mindenképpen egy mintás blézert válasszon. Erre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a színesekre, óvatosan válogassunk, nehogy bohócnak nézzünk ki. Egy mintás blézerhez egyszínű ruhát vagy fekete-fehér felsőt, nadrágot válasszunk.

Remélem hasznos volt mindenkinek ez a post és akinek eddig nem tetszett, azzal sikerült megszerettetnem ezt a csodás és nagyon praktikus ruhadarabot. Már kezdődnek a nyári akciók, úgyhogy mindenki nyitott szemmel járjon, mert könnyen és olcsón be lehet majd szerezni egy szép kis zakót. Érdemes is, mert sokáig jelen lesz még a divat világában. 

1 megjegyzés: