hétfő, június 13, 2011

beauty files: hair and nail tips 2011 fall

Tudom, hogy még csak most kezdődött el a nyár, de a divatban mindig előre kell gondolkodni, szóval már most elkezdem felrakosgatni a 2011-es őszi trendeket.
Először is egy szépség aktát nyitnék fel, amiben a frizurákról, hajviseletekről és a körömlakkokról írnék egy picit.


HAJ

1. Természetes hullám
              Chloé                Marc by Marc Jacobs

Ez a természetes hajviselet már tavasszal és nyáron is jelen volt, szóval nem olyan nagy újdonság. Könnyen elkészíthető otthon is: 1. vasald ki először a hajad majd 2. göndöríts be pár vastagabb tincset hajsütővassal vagy hajvasalóval 3. kicsit fésüld át a hajad, túrj bele, rázd meg és fújj rá hajlakkot vagy valamilyen fixálót

2. Elegáns, feszes konty vagy copf
    Donna Karan                 Louis Vuitton

Ezek a frizurák nagyon praktikusak. Vizsgákra, megbeszélésekre, munkahelyre, elegáns eseményre, de akár buliba, koktélozni is elkészítheted. Szintén nem bonyolult megcsinálni, csak hajvasalóra, fésűre, hajtűkre meg hajlakkra van szükség, a többi egyértelmű, de ha valakinek mégis nehézséget okozna, akkor könnyen rákereshet egy sos videóra a youtube-on.

3. Kusza copf
    Armani                          Vera Wang

Ez a hajviselet az előbb említett teljes ellentettje. Ha az Armani-féle copfot szeretnéd, akkor a lényeg, hogy miután kivasaltad a hajad, próbáld meg úgy összefogni, hogy úgy tűnjön, mintha most keltél volna ki az ágyból. A Vera Wangas változatnál meg a tarkónál kell összefogni a hajat jó szorosra, majd a gumi felett lévő hajat kicsit kihuzigálni. 

4. Fonat
    Dsquared2                    Geogres Chakra

A hajfonat szintén a nyári, tavaszi szezonból maradt ránk. Ez főleg hosszú hajúak próbálják, mert úgy szép. Sajnos elég sok rossz példát látok, amikor elég rövid hajú lányok próbálják meg megvalósítani, de hát pici hajjal elég nehézkes, ha meg sikerül, nem olyan mint amilyennek lennie kéne. Ennek az elkészítése tök egyszerre: vagy tudsz fonni vagy nem... ennyi. Ha meg akarod csinálni vagy valakit meg akarsz kérni, hogy segítsen akkor irány a youtube!

5. Hajpánt
    Fendi                             Nina Ricci

A hajpántok, fejdíszek télre újra visszatérnek, úgyhogy Blair Waldorf rajongók előnyben! A lényeg, hogy inkább laza, természetes frizurával viseld. 

Hát ezek voltak a legfontosabb hajviseletek, remélem sokaknak tudtam segíteni. Szerencsére ezek nem tartoznak a legbonyolultabb kategóriába, úgyhogy bárki el tudja készíteni otthon, könnyen. 


KÖRÖM

Most pedig következzenek a körömlakkok, amiket nyár végén valószínűleg már nagyon sok drogériában látni fogunk. Az alapvető őszi színek, mint például a barna árnyalatai és a szürke is ugyanúgy megmaradt, szóval ezeket bátran lehet viselni és ha valaki már vett egyet tavaly, akkor semmiképpen se dobja el! De ezek mellett még sok érdekes szín jelent meg a kifutókon...

1. Metál
A. McQueen               Chanel                         D&G

Minden, ami metál, az viselhető. A klasszikus sötét színek mellett már megjelentek az élénk színek metálos változatai is, mint például a D&G lila metálszíne, ami csodaszép.

2. Sötét színek
Carolina Herrera      Cynthia Rowley    Oscar de La Renta

Ide tartozanak a már a bevezetőben említett "tipikus őszi árnyalatok". De ezek mellett még meg kell említenem a sötét lilát, bordót és már szinte feketére hajazó sötét színárnyalatokat is. Cynthia Rowley kifutóján már megjelent egy új körmös hóbort vagy trend, mely szerint a gyűrűs ujjadat egy második, az eredeti lakktól teljesen eltérő, de mégis hozzá passzoló lakkal fested ki.

3. Természetes árnyalatok
Chloé                  Derek Lam      Stella Mccartney

A natúr színek, átlátszó lakkok és a halvány fehérek sorolhatóak ide. Egyszerű, nem feltűnő, elegáns viselet.

Ez lenne a 2011-es őszi szépségtrend. Majd mikor már közelebb járunk az őszhöz, lesz bejegyzés természetesen a Magyarországon történő beszerzésről, vásárlásról is vagyis, hogy az éppen divatban lévő ruhadarabokat hol lehet nálunk megvásárolni elfogadható áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése