szerda, június 15, 2011

fashion files: 2011 fall

Korábban már írtam a 2011-es őszi köröm és frizuradivatról, ha esetleg valaki lemaradt, akkor elolvashatja: itt .
Most pedig következzenek a legfontosabb ruhadarabok, amiket az őszi divatheteken végigvonultattak a kifutókon. Érdemes megjegyezni ezeket és majd nyár végén, szeptember körül így keresgélni a ruhaboltokban.

1. Bőr
G-star, Jill Stuart, Versus, Zac Posen

A bőr már pár éve hódit és ez most sincs másképp. Annyi újítás viszont van, hogy most a kabátok helyett inkább ruhákba próbálták "beépíteni"...

2. Tollak
Dior, Gucci, Missoni, Versace

Abszolút újdonság az úgynevezett feather trim vagyis tollas öltözet. Leginkább szoknyákon és kabátokon jelennek meg a tollak. 

3. Asszimetria
Gucci, Rebeka Minkoff, Victoria Beckham, Ralph Lauren

Az asszimetrikus, félvállas ruhák és felsők ismét felbukkantak, aminek én személy szerint nagyon örülök, mert imádok vállat mutogatni. Ezeket a ruhákat viszont csak olyan vegyen fel, akinek szép, egyenes háta van, mert így mutat jól.

4. Szőrös kiegészítők
Armani, Diesel, Carolina Herrera, Moschino Cheap and Chic

A 2011-es őszi szezont joggal illethetjük a "szőrös" szóval. A designerek amire csak lehetett szőrt raktak, táskákra, csizmákra, szemüvegekre, sapkákra, sálakra, stb. 

5. "Gorilla ujjak"
Burberry, Etro, Louis Vuitton, Sonia Rykiel

A szőr tovább terjeng a ruhákra... A szőrös kabátok mellett egy igazi újdonság a szövet- vagy bőrkabát szőrös  ujjal. A legtöbbször trenchcoatokkal kombinálták, szerintem nagyon ütős, egyedi...

6. Királykék
Acne, Diane Von Fürstenberg, Versace, Gucci

Úgy látszik, hogy a királyi esküvő az egész évet végigkíséri... Kate Middleton eljegyzésekor viselt királykék ruhája megihlette a tervezőket is. Volt aki valamilyen más színnel kombinálta, de a fent említett divatházak a kéket a kékkel rakták össze, döntse el mindenki, hogy nem sok-e neki...

7. Hosszú szőrmellény
Diane Von Fürstenberg, Mulberry, Matthew Williamson, Missoni

A szőrös trilógiát ezekkel a mellényekkel le is zárom... A hosszú mellények már nem csak sötét árnyalatokban készültek, egyre több színes darab született. Az ujjatlan szőrcsodák min. derék alá érnek, de minél hosszabb annál jobb. 

8. Metál
Iceberg, Marc by Marc Jacobs, Moschino, Mulberry

A körömlakkoknál már említettem a metál színeket. Természetesen a ruháknál is nagy szerepet kaptak. Van itt ruha, nadrág, kabát és amit csak el lehet képzelni. 

9. Mustár
Chloé, Dior, Hermés, Gucci

Természetesen a színre gondolok itt. Hát a szín nekem nem lesz a favoritom, az biztos...

10. Redőzés
DKNY,  Mulberry, Just Cavalli, Vera Wang

Megint egy kis retró, redőzött szoknyák, ruhák, amikről nekem a régi rakott szoknyák ugrottak be. Persze ezek a darabok vékony anyagból készültek, így teljesen más hatást lehet elérni vele és sokkal jobban néznek ki. Azt kijelenthetjük, hogy Vera Wang a redőzött ruhák mestere, hiszen őszi kollekciójában szinte mindegyik darab ilyen volt. 

11. Bársony
Nina Ricci, Oscar de la renta, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger

A bársony sem tartozik a kedvenceim közé, de a Nina Ricci kifutón "végigvonultatott" magasított bársonynadrágok nagyon tetszenek. De ezt is tudni kell viselni!

Hát elhoztam Nektek a 11 legfontosabb őszi trendeket. Remélem sokat tudtam segíteni és mindenki be fogja tudni szerezni azokat a darabokat, amik tetszenek neki és amikre szüksége van. 
Nektek melyik trend nyerte el a tetszéseteket és melyik vágta ki a biztosítékot?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése