csütörtök, augusztus 25, 2011

style tip: trench coat

Hamarosan itt az ősz, bár az idő teljesen másra utal... A ruhaboltokat és a divatházakat az időjárás azonban nem hatja meg, úgyhogy már most mindenhol az őszre készülnek. Ebben a posztban az egyik legfontosabb őszi ruhadarabról fogok írni Nektek, amit szinte minden boltban megtalálhattok Ti is, különböző színekben és árkategóriában...
A trench coat-ról vagyis a ballonkabátról van szó. A trencskó pontos megnevezése a kövekező: "egy- vagy kétsoros gombolású, sportos, minden időben hordható férfi vagy női kabát széles reverrel és gallérral; gabardinból vagy ballonszövetből készítik, általában vízlepergető"... A ballonkabátot eredetileg csak férfiak viselték, ugyanis az első világháborúban született meg ez a ruhadarab, amely az angol tisztel eső elleni védelméül szolgált. A háború után azonban a nők is megirigyelték, így unisex-szé vált.
A trencskót tovább népszerűsítette a Casablanca, a Breakfast at the Tiffany's, majd később Columbo és napjainkban a Gossip Girl is.

1. Klasszikus, krém, szürke, natúr színek
Victoria Beckham, Jessica Alba, Katherine Middleton, Lauren Conrad
Rachel Bilson, Gwyneth Paltrow, Rihanna, Reese Witherspoon

Természetesen az eredeti, klasszikus szabású, egyszínű kabátot ismerik a legtöbben. Szinte minden szín megy hozzá, hordható nadrággal, ruhával vagy szoknyával is. Hordhatjuk laza stílusban: tornacipővel, balerinával, gumicsizmával, lovaglócsizmával vagy mokaszinnel. De ha a nőiesebb vonalat választjuk, akkor meg főleg kötelező viselet: magassarkúval!

2. Kis fekete
Angelina Jolie, Rihanna, Gwen Stefani, Claire Danes

A Coco Chanel által felállított szabály és fogalom, az LBD vagyis a Little Black Dress a trencskóra is érvenyes. Vagyis minden nőnek kellene hogy legyen a szekrényében egy fekete ballon. Ez sokkal elegánsabb, nem a mindennapokra termett, inkább különleges alkalmakra, hivatalos eseményekre, stb. 

3. Az új ballon
Blake Lively, Emma Watson, Kate Moss, Kim Kardashian

Mivel a Burberry volt az első divatház, ami megalkotta az első ballont a nők számára, minden évben újragondolja a klasszikust és valami újdonságot vezet be. Aki egy kicsit is kreatív, az maga is feldobhatja a régi, klasszikus trencskóját pár szegeccsel, bőrbetéttel vagy egy különleges övvel.


Ha a képeket nagyobb méretben is látni akarod, akkor kattints rájuk és megjelennek egy új oldalon eredeti méretben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése