vasárnap, augusztus 14, 2011

beauty files: braid hair

Ha valaki azt gondolja, hogy a fonat kislányos, nagyon is téved! Ez a már régóta létező hajviselet tavaly hódította meg először a kifutókat, óriási sikerrel és az őrület még azóta is tart. De most már nem csak a kifutók, címlapok, fotósorozatok és kampányképek modelljeit ékesíti ez a frizura, hanem a hírességek és a divatrajongók szívébe is belopta magát.
De vajon miért olyan népszerű ez a viselet? Könnyű elkészíteni, nőies, kényelmes, praktikus és csupán a viselőjének a fantáziáján és kreativitásán múlik, hogy a több száz variáció közül melyiket választja...
Örök klasszikus, amit viselhetünk a hétköznapokon, suliban, munkában vagy elegáns ruhával, különleges alkalmakkor vagy csak ha otthon vagyunk és kicsit pihentetnénk hajkoronánkat. Eredetileg tavaszi-nyári viselet, amikor jól esik összefogni a hajunkat a nagy hőségben, de az idei őszi-téli divatbemutatókon is láthattunk fonatokat, szóval hordja mindenki bármilyen időben, hidegben vagy melegben, amikor csak jól esik!


A fonatok másik előnye, hogy el lehet készíteni göndör és egyenes hajra is. Lehet feszes, elegáns vagy akár laza, bohókás és hippys.
Nagyon sok mindennel fel lehet dobni egy ilyen frizurát, rakhatunk bele virágot, esetleg feltehetünk mellé egy hajpántot vagy a bevállalósabbak használhatnak hozzá színes műtincseket is.

Íme a 3 legismertebb, legnépszerűbb és legdivatosabb hajfonat (nehézségi sorrendben):
1. FRENCH BRAID - Francia fonás
A klasszikus és legegyszerűbb fonás. Aki ezt megtanulja, számtalan frizurát el tud majd készíteni. Mostanában az egyik oldalon elkészített laza fonat a legtrendibb (Zoe Saldana, Selena Gomez), de a klasszikus hátul lelógó (Kate Hudson) és a fejtetőn lévő copf (Blake Lively) is nagyon szép.


Balról jobbra:
Blake Lively, Zoe Saldana, Kate Hudson, Selena Gomez



2. FISHTAIL BRAID - Halszálka fonás
A következő fonás első látásra bonyolult, de ha az elsőt meg tudod csinálni, akkor a videó megnézése és egy kis gyakorlás után már ez is pofon egyszerű lesz.

Balról jobbra:
Rihanna, Minka Kelly, Fergie, Alicia Keys



3. WATERFALL BRAID - "Vízesés" fonat
És most következzen a legújabb 2011-es frizura trend: a "waterfall" vagyis "vízesés" fonat. A 3 közül ez a legnehezebb, de a leglátványosabb. Ezt is többféleképpen el lehet készíteni: lehet csak egy oldal vagy ferdén, a fej körül vagy két oldalt és a fej közepén összeérve. Nagyon sok a lehetőség és nagyon mutatós, úgyhogy érdemes megtanulni!

képek: google.com



Mit szóltok a fonatokhoz? Melyik a kedvenc? Szoktatok nézegetni youtube-os tutorialokat? Ha igen, akkor ki is szoktátok próbálni őket?

Ha a képeket nagyobb méretben is látni akarod, akkor kattints rájuk és megjelennek egy új oldalon eredeti méretben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése