kedd, július 05, 2011

classic designer bags: hermés birkin

Egy teljesen új postsorozatot indítok, melyben a klasszikus designer táskákról fogok írni, a történetükről, eredetéről és hogy kik viselik, stb. vagyis egy kis táska és divat történelem.
Az első post a francia divatház, a Hermés egyik legdrágább és leghíresebb táskájáról, a Birkin-ről fog szólni.

Jane Birkin - angol színésznő, énekesnő

A táska az angol származású színésznő-énekesnőről, Jane Birkin-ről kapta a nevét. Jane 1981-ben éppen ült a Párizs-London repülőgépen ült, amikor találkozott a Hermés akkori igazgatójával Jean-Louis Dumas-Hermés-szel. A színésznő táskája kiborult és elkezdett panaszkodni a designernek, hogy sehol sem tud egy rendes táskát vásárolni. Majd 1984-ben Dumas megtervezte neki a már ismert táskát, 1892-es designnal.


A táska ma már több méretben és színben is megvásárolható, az ára kb. 5 és 150 ezer dollár között mozog. Az ár főleg az anyagtól függ. Az átlagos Birkin méretei a következők: 25, 30, 35 és 45 cm. Minden darab kézzel készített, kb. 48 munkaóra alatt kapja meg a végleges formáját. Ha valaki egy ilyen luxustáskát szeretne vásárolni, még ha van is rá pénze min. 2 évet kell várnia rá. 

Heidi Klum, Victoria Beckham, Blake Lively, Heidi Montag

Természetesen a sztárokat is elkapta a Birkin láz... Van egy-két hölgy, akinek igazi Birkin kollekciója van. Azt hiszem a Google-s képeket elnézve a legnagyobb rajongó Victoria Beckham, akinek legalább 8-10 Birkin-je van. 

Hilary Duff, Julia Roberts, Kim Kardashian, Olivia Palermo

A leggyakoribb a klasszikus fekete, mert az nagyon elegáns és mindenhez megy, de a kezdethez képest ma már a szivárvány szinte minden színében megvásárolható a táska. 

Kanye West, Marc Jacobs, Pharell

Az ugye nem újdonság, hogy a divat a férfiak világát is meghódította... Ebbe viszont a táskák is beletartoznak, sokan azt gondolják, hogy egy ilyen kaliberű táska csupán nőknek készült... Ezt az állítást azonban megcáfolja a 3 fenti úriember...

Én imádom ezt a táskát és fent a képzeletbeli "ha milliomos lennék" listámon... Ti mit gondoltok, megéri ennyit kiadni egy táskáért és nem furcsa, hogy már a pasik is ilyenekkel mászkálnak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése